Cif
A Ragyogjon Magyarország! Program

Tiszta környezetben mindannyian jobban érezzük magunkat.

Ez a felismerés hozta létre a Cif Ragyogjon Magyarország Programot, amelynek célja közösségi élettereink felületeinek a megtisztítása. Ezáltal a közterek, parkok, homlokzatok, térplasztikák visszanyerik eredeti vonzerejüket, és a hétköznapok apró örömforrásaivá válnak az ott élők számára. A programot több lépcsőben valósítjuk meg, amelynek állomásairól itt az oldalon folyamatosan tájékozódhatsz.


Megújult a Ward Mária Iskola!

Fontos, hogy az a környezet, ahol gyerekek nap, mint nap megfordulnak, egészséges és higiénikus legyen. Ezért a Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium sem maradhatott ki a Cif Ragyogjon Magyarország! programjából. A munka során még élhetőbbé és egészségesebbé tettük a gyerekek környezetét. A régi, elhasznált bútorokat környezettudatos Medence bútorokra cseréltük, megbízhatóan rögzítettük a fali dekorelemeket, lépcsőkorlátot, padokat, ajtókat, falakat tisztítottunk és kitakarítottuk a szekrényeket is.

Nézd meg, hogy az iskola tanulói egymással összefogva milyen lelkesedéssel vették ki részüket a munkából!

A jövő nagy reménységei most már tiszta iskolában, ragyogó környezetben kezdhetik az új tanévet.


Újra ragyognak a Máltai Játszóterek!

Békásmegyer az ország egyik legnagyobb lakótelepe, ahol három Máltai Játszótér is található. A Zemplén utcai, a Gyűrű utcai és a Silvus sétányon lévő. Tudjuk, hogy mennyire fontos ilyen nagy közösségekben, hogy legyen olyan hely, ahol kisebbek, nagyobbak felhőtlenül és egészséges körülmények között kapcsolódhatnak ki. Ezért augusztusban ezeket a komplex játszóparkokat választottuk a Cif országos tisztítótúrájának újabb állomásainak. Mindhárom megtisztítása mellett a SPAR önkénteseivel összefogva a Gyűrű utcai játszótéren átfestettük a fafelületeket, újakra cseréltük a padok elhasználódott lapjait és virágok ültetésével tettük még vonzóbbá a környezetet.

A munka fergeteges hangulatban zajlott, amit ez a videó is bizonyít.


Ragyogó hagyományok, csillogó jövő

Az országos tisztítótúra Papon folytatódott.

Újabb állomásához érkezett a Cif Ragyogjon Magyarország! programja. Ezúttal Pap, egy Kisvárda közelében lévő 2000 fős kis falu volt a célpont. Itt egy Közösségi Tér és Alkotóház fog hamarosan létrejönni, hogy a helyiek közvetlenül, helyben juthassanak igényes hagyományőrző, ismeretterjesztő és kulturális programokhoz. A Cif professzionális tisztítással és teljeskörű tereprendezéssel segített, hogy az itt élők továbbra is tisztán őrizhessék ragyogó tradícióikat. A munka kötetlenül és felejthetetlen hangulatban zajlott.

Erről többet is megtudhatsz Magyarósi Csaba videójából, aki ismét itt volt velünk és aktívan kivette a részét a munkából.

Nézd meg, milyen összetartó kis közösségről van szó, ahol a legkisebbektől a nyugdíjasokig mindenki örömmel dolgozott együtt a közös célért.

Köszönjük Pap községnek és az összes részvevőnek ezt a ragyogó napot!

A Cif tisztítótúra tovább folytatódik. Kövess minket, hogy időben megtudhasd, hol lesz a következő állomás! Tegyük együtt ragyogóvá Magyarországot!


Megtettük az első lépést a ragyogó Magyarországért!

Újra régi fényében ragyog a Gyermekvasút Hűvösvölgyi végállomása!

2019. április 8. és 11. között megtisztítottuk a Cif Ragyogjon Magyarország! Program első állomását. A professzionális tisztító csapatunknak és a rengeteg önkéntesnek köszönhetően a Gyermekvasút Hűvösvölgyi végállomása szebb, mint valaha.

Köszönjük a csodálatos munkát!

Hogy miért vágtunk bele? Tiszta ügy! Ismerd meg a kezdeményezés célját és azt, kinek mennyit jelent egy tisztább, élhetőbb környezet! Nézz bele Te is az esemény hangulatába, és ismerd meg a résztvevők véleményét a kezdeményezésről!

Az eseményen aktívan résztvevő Magyarósi Csaba videójából kiderül, milyen kötetlen hangulatban is telt ez a komoly munka.

Ez azonban csak az első lépés volt Magyarország ragyogóbbá tételében! Az országos tisztító túra újabb állomásáról a közönség dönthet.

Kövessetek minket, ismerd meg a helyszíneket és szavazz! Tegyük együtt ragyogóvá Magyarországot!