Cif

Folytatjuk a Cif országos tisztító túráját.

Egyre ragyogóbb lesz Magyarország! Újabb három állomással bővült az országos tisztító túra útvonala. Kettőről a zsűri döntött, egyet pedig Ti választottatok. Hamarosan megkezdjük a szerencsés helyszínek tisztítását. Kövess minket a Facebookon, ahol minden aktuális infót megtalálsz!


A közönségszavazás által kiválasztott pályázat:

 1. Ragyogó tehetségek otthona (Budapest, 5. ker.)

  Adjunk tiszta teret a tehetségnek! A budapesti Irányi utca 3. alatt található Ward Mária Gimnázium épületét oktatási-nevelési céllal több intézmény is használja. A helyszín emellett otthont ad számos ingyenes kulturális és ismeretterjesztő rendezvénynek is, amely hozzájárul a helyi közösség tartalmas kikapcsolódásához és feltöltődéséhez. Az épület forgalmas helyen van, ezért erősen érezhető a közlekedés szennyező hatása. Mivel a helyszínt sok kiskorú használja, ezért fokozottan fontos a higiénés szabályok betartása.
  Az épület megtisztítása friss lendületet adna a környék izgalmas közösségi életének, többezer ember mindennapi feltöltődésének.


A zsűri által kiválasztott pályázatok:

 1. Ragyognak a Máltai játszóterek (Budapest, 3. kerület)

  A Cif Ragyogjon Magyarország! Programjának egyik nyertese generációk egész sorának fog örömet okozni, hiszen játszani mindenki szeret.
  Máltai Magyar Szeretetszolgálat által működtetett, naponta százak által látogatott Máltai Játszóterek valójában speciálisan kiépített, többfunkciós játszóparkok. Kicsiktől a nagyokig itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb, tartalmas elfoglaltságot.
  A kiválasztott három terület, a Gyűrű utcai, a Zemplén Győző utcai és a Silvánus sétány Játszótér hamarosan még ragyogóbb helyszínei lesznek az önfeledt játéknak.

 2. Ragyogó közösség (Pap)

  A Program egyik nyertesének ítélt pályázat egy kis település ragyogó hagyományainak felelevenítését tűzte ki céljául. Pap település Kisvárda közelében lévő 2000 fős kis falu, ahol egy Közösségi Tér és Alkotóház fog hamarosan létre jönni. Így a helyiek közvetlenül, helyben juthatnak igényes hagyományőrző, ismeretterjesztő és kulturális programokhoz.

  A kezdeményezés célja, hogy ez a kis közösség, a falu egész lakossága a jövőben is tisztában legyen saját értékeivel, tradícióival és természetesen közvetlen környezetével.