Cif

Folytatjuk a Cif országos tisztító túráját.

A Gyermekvasút megtisztított hűvösvölgyi állomása után a zsűri kiválasztotta beérkezett pályázatok közül a következő két helyszínt, amelyeket hamarosan csillogóvá varázsolunk. A harmadikról azonban a közönség dönt!

Szavazz, melyik legyen a Cif Ragyogjon Magyarország! Programjának újabb nyertese!

A szavazás menete:

 • Válaszd ki, melyik pályázatra szeretnél szavazni!
 • Szavazatod leadásához add meg az emailcímed!
 • Kattints a szavazat leadása gombra!

A közönségszavazáson jelenleg a(z) Ragyogó tehetségek otthona nevű pályázat vezet.

Szavazz te is a kedvencedre!

 1. Ragyogó múlt, csillogó jövő (Sümeg)

  A Népkert, mint Sümeg fontos közösségi és kulturális terének megtisztítása.

  Népkert. Már a helyiek által adott név is sokat elárul arról, mennyire fontos ez a hely az ott lakó közösség számára.

  A sümegi vár lábánál, Kisfaludy Sándor szülőháza mellett található terület számos fesztiválnak és népszerű programnak ad otthont. Itt található Kisfaludy és Szent László szobra, valamint a Zenepavilon is, amelyek sajnos eléggé elhanyagolt állapotban vannak.

  A Népkert megtisztítása sokat jelentene a város több mint 6000 lakosának és természetesen az ide látogató turistáknak is.

  Erre szavazok:

  Ragyogó múlt, csillogó jövő

 2. Ragyogó tehetségek otthona (Budapest, 5. kerület)

  Adjunk tiszta teret a tehetségnek! A budapesti Irányi utca 3. alatt található Ward Mária Gimnázium épületét oktatási-nevelési céllal több intézmény is használja. A helyszín emellett otthont ad számos ingyenes kulturális és ismeretterjesztő rendezvénynek is, amely hozzájárul a helyi közösség tartalmas kikapcsolódásához és feltöltődéséhez. Az épület forgalmas helyen van, ezért erősen érezhető a közlekedés szennyező hatása. Mivel a helyszínt sok kiskorú használja, ezért fokozottan fontos a higiénés szabályok betartása.
  Az épület megtisztítása friss lendületet adna a környék izgalmas közösségi életének, többezer ember mindennapi feltöltődésének.

  Erre szavazok:

  Ragyogó tehetségek otthona

 3. A játék tiszta öröme (Budapest, 3. kerület)

  Legyen a játék tiszta öröm! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Máltai Játszóterek többet jelentenek a hagyományos értelemben vett játszótereknél. Olyan speciálisan kialakított játszóparkok ezek, amelyek a szabadidős, kulturális és gyermekvédelmi infrastruktúra hiányának pótlását tekintik elsődleges szempontnak. A játszóterek rendkívüli népszerűségnek örvendenek minden korosztály körében. Van olyan nap, amikor 5-600 ember is megfordul egy téren. A pályázat segítségével a következő négy budapesti játszóteret varázsolnák ragyogóvá: Lajos utcai, Solymár utcai, Kerék utcai, Huszti úti játszótér. Az ide látogató családok számára is rendkívül fontos, hogy tiszta környezetben adhassák át magukat a játék önfeledt örömének.

  Erre szavazok:

  A játék tiszta öröme


A zsűri által kiválasztott pályázatok:

 1. Ragyognak a Máltai játszóterek (Budapest, 3. kerület)

  A Cif Ragyogjon Magyarország! Programjának egyik nyertese generációk egész sorának fog örömet okozni, hiszen játszani mindenki szeret.
  Máltai Magyar Szeretetszolgálat által működtetett, naponta százak által látogatott Máltai Játszóterek valójában speciálisan kiépített, többfunkciós játszóparkok. Kicsiktől a nagyokig itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb, tartalmas elfoglaltságot.
  A kiválasztott három terület, a Gyűrű utcai, a Zemplén Győző utcai és a Silvánus sétány Játszótér hamarosan még ragyogóbb helyszínei lesznek az önfeledt játéknak.

 2. Ragyogó közösség (Pap)

  A Program egyik nyertesének ítélt pályázat egy kis település ragyogó hagyományainak felelevenítését tűzte ki céljául. Pap település Kisvárda közelében lévő 2000 fős kis falu, ahol egy Közösségi Tér és Alkotóház fog hamarosan létre jönni. Így a helyiek közvetlenül, helyben juthatnak igényes hagyományőrző, ismeretterjesztő és kulturális programokhoz.

  A kezdeményezés célja, hogy ez a kis közösség, a falu egész lakossága a jövőben is tisztában legyen saját értékeivel, tradícióival és természetesen közvetlen környezetével.