Skip to content
Mosolygó önkéntesek

A közösségi önkéntesség előnyei

Küldetésünk a környezetünkben rejlő szépség helyreállítása. Tudjuk, hogy ha az emberek tiszta és szép helyen élnek, nagyobb biztonságban érzik magukat és boldogabbak – de miért is fontos az önkéntes munka a közösség számára?

A közösség segítésének előnyei a számodra

Íme, a közösségi önkéntesség legfőbb előnyei:

  1. Hasonló gondolkodású emberekkel találkozhatsz. A közösség segítésének egyik nagy előnye, hogy találkozhatunk másokkal, akik ugyanazt tartják fontosnak, mint mi. Az önkéntes programokon keresztül új kapcsolatokat teremthetünk, és együtt tehetjük meg a következő lépéseket a közösséggé váláshoz vezető úton.
  2. Csökkented a stresszt és a szorongást. Bizonyított, hogy az elhanyagolt területek az ott élők jólétére is negatív hatást gyakorolhatnak. Az új emberek megismerése, valamint egy olyan cél érdekében végzett munka, amiben te is hiszel, határozottan jót tesz a mentális egészségednek.
  3. Növeled az önbizalmad. A közösségi eseményhez való csatlakozás izgalma vagy egy saját esemény sikeres lebonyolításának kihívása csodát tehet az önbizalmaddal. Vegyél benne részt, és engedd szabadjára a bensődben lakozó erőt!
  4. Egészséges leszel és boldog. Az önkéntesség segíthet egészséged megőrzésében, mind fizikai, mind mentális értelemben.
Mosolygó önkéntesek egy Cif tisztítási eseményen

A közösség segítésének előnyei a környezeted számára

 

Természetesen a közösségi önkéntesség egyik legnagyobb előnye az, hogy visszaadhatsz valamit a környezetedben élőknek. Az önkéntes programok visszaállítják az épített környezetünk szépségét, és javítják a jólétünket. Ezt három kézzelfogható előny is igazolja.

Ezek az alábbiak:

  • Részvétel Azáltal, hogy közösségként működünk együtt, és aktívan részt veszünk lakóhelyünk rendbetételében, közelebb kerülünk a szomszédjainkhoz, és jobb kapcsolatokat alakítunk ki velük.
  • Bizalom Amikor a szomszédjainkkal összefogva rendbe tesszük a környezetet, szeretett lakóhelyünk szépségét állítjuk helyre. Tiszta környezetben pedig mindannyian jobban, biztonságosabban érezzük magunkat.
  • Büszkeség és elégedettség Mindenkinek ugyanolyan büszkének kell lennie a helyi lakókörnyezetére, mint a saját otthonára. Ez az, ami a városainkat jobbá teszi.

 

Hogyan vehetek részt

 

Böngéssz a közelgő eseményeink között, hogy megtudd, van-e valamilyen futó projekt a közeledben.